The Richest Man in Babylon

100% of 100
RM 22.50 RM25.00 -10%
Kod Produk: #978-967-481-747-3
Status: Sold Out
Berat: 0.180kg | 181 Mukasurat
Stok: 0 unit

Sinopsis & Review

Tajuk: The Richest Man in Babylon
ISBN: 978-967-481-747-3
Penerbit: PTS Publishing House
Penulis: George S. Clason
Tahun Terbitan: 2022
Muka Surat: 181
Halaman: Hitam Putih
Berat (kg): 0.18 kg
Dimensi: 19 cm x 12.8 cm x 1 cm


 


SINOPSIS


 


“Cahaya mentari yang bersinar pada hari ini adalah cahaya yang sama bersinar pada hari ayah kita dilahirkan, dan akan tetap bersinar apabila keturunan kita yang terakhir meninggal dunia”


- Algamish, antara lelaki terkaya di Babylon.


 


Ribuan tahun sudah berlalu. Para Babylonian tidak hanya meninggalkan serpihan sejarah kota yang penuh kegemilangan untuk kita kenang, malah ilmu kewangannya yang mantap untuk kita fahami dan amalkan. George S. Clason berjaya memecah rahsia kekayaan para Babylonian lalu memuatkannya ke dalam naskhah ini. Menerusi gaya penceritaan yang mudah, naskhah bestseller sepanjang zaman ini akan mengacu perjalanan kita bagi mencapai segala impian, dan kemahuan dalam hidup.


Diangkat sebagai karya klasik moden, buku ini menawarkan penyelesaian bagi kita yang mahu keluar dari kepompong masalah kewangan, seterusnya menjadi kaya dan berjaya.


 


Baca dan hadiahkan buku ini kepada mereka yang tersayang sekiranya anda mahu generasi anda hidup kaya dan sejahtera.


 


ISI KANDUNGAN


 


Bab 1- Sejarah Ringkas Babylon


Bab 2- Lelaki Yang Mengimpikan Emas


Bab 3- Manusia Terkaya di Babylon


Bab 4- Tujuh Cara Mengatasi Poket Kering


Bab 5- Perkenalkan, Dewi Tuah


Bab 6- Lima Hukum Emas


Bab 7- Si Peminjam Emas Babylon


Bab 8- Tembok Babylon


Bab 9- Si Pedagang Unta Babylon


Bab 10- Bongkah Tanah Liat Daripada Babylon


Bab 11- Manusia Paling Bertuah di Babylon


 


BIODATA PENULIS


 


George Samuel Clason (7 November 1874 - 7 April 1957) adalah seorang penulis Amerika, dilahirkan di Louisiana, Missouri. Beliau adalah lulusan Universiti Nebraska, dan pernah berkhidmat di Tentera Amerika Syarikat semasa Perang Sepanyol-Amerika.


Awal kerjayanya, beliau menerbitkan syarikat penerbitan kartografi “Clason MEP” di Denver,Colorado, dan menerbitkan atlas jalan pertama di Amerika Syarikat dan Kanada.


George Clason mula terkenal dengan penulisan risalah maklumatnya tentang cara berjimat-cermat dan bagaimana untuk mencapai kejayaan kewangan. Bank-bank dan syarikat-syarikat insuran mula mengedarkan risalah itu dan yang paling terkenal disusun dalam buku The Richest Man in Babylonyang pertama kali diterbitkan pada tahun 1926.


Karya George Clason sudah dibaca oleh jutaan pembaca dan buku The Richest Man in Babylonmenjadi kesusasteraan klasik moden. Bukunya adalah satu penyembuh sebenar kepada kemiskinan.


Buku beliau akan membantu pembaca, yang serius mengimpikan untuk menjadi kaya dan untuk melihat intipati masalah kewangan. Penulis membincangkan prinsip universal dan tidak berubah. Mereka telah membuktikan keberkesanannya menjadi kunci kepada kemajuan dan kemakmuran kewangan yang stabil.

Komen