Palestin: Perjuangan Tidak Bernoktah, Sokongan Tidak Bermusim

0% of 100
RM 44.10 RM49.00 -10%
Kod Produk: #9789672739388
Status: In Stock
Berat: 0.460kg | 0 Mukasurat
Stok: 13 unit
+ BELI SEKARANG
Sinopsis & Review
Tajuk: Palestin: Perjuangan Tidak Bernoktah, Sokongan Tidak Bermusim

ISBN: 9789672739388
Penerbit: Pustaka Permata Ummah
Penulis: Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang
Tahun Terbitan: 2024
Muka Surat: 198m/s
Halaman: Hitam Putih
Format: Paperback
Berat (kg): 0.460 kg 
Dimensi (cm): 23cm x 15cm x 1cm
 
SINOPSIS
 
Palestin: Perjuangan Tidak Bernoktah, Sokongan Tidak Bermusim ialah sebuah karya hasil nukilan seorang ulama’ negarawan, Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang yang juga merupakan seorang tokoh gerakan Islam dan aktivis keamanan yang terlibat dalam beberapa siri rundingan misi damai di beberapa buah negara dunia Islam. Buku ini merupakan hasil paduan antara ilmu dengan pengalaman praktikal yang dilalui sendiri oleh beliau sepanjang bergiat dalam gerakan Islam.

Dalam buku ini, Tuan Guru membawakan isu yang cukup kompleks dengan cara yang ringkas dan menyeluruh. 78 tahun episod penderitaan rakyat Palestin dirangkumkan dalam satu naskhah yang komprehensif untuk memudahkan buku ini menjadi sumber rujukan bagi sesiapa sahaja yang ingin memahami isu Palestin secara telus dan adil.

Buku ini membawa pembaca menelusuri kronologi penindasan dan sejarah pembantaian yang dilakukan terhadap rakyat Palestin melalui siri perjanjian dan pelan yang bersifat berat sebelah, antaranya Perjanjian Sykes-Picot, Perisytiharan Balfour, Perjanjian Camp David, dan rancangan peta jalan, yang akhirnya membawa kepada normalisasi hubungan dengan Israel dan agenda penyatuan agama-agama Ibrahimiah yang didalangi oleh Amerika Syarikat. Tujuannya supaya pembaca dapat menilai kembali plot-plot terancang yang disusun untuk melemahkan umat Islam, khususnya rakyat Palestin.

Mudah-mudahan, melalui penerbitan naskhah ini, pembaca berhasil memperoleh kefahaman yang tuntas dan jitu mengenai pandangan sarwa Palestin secara menyeluruh, seterusnya membugarkan cita-cita yang kekal bersemarak demi pembebasan bumi al-Quds sebagai kiblat perjuangan akhir zaman.
Komen