Episod Dunia Islam

0% of 100
RM 81.00 RM90.00 -10%
Kod Produk: #9789672739395
Status: Sold Out
Berat: 1.010kg | 0 Mukasurat
Stok: 0 unit

Sinopsis & Review
Tajuk: Episod Dunia Islam

ISBN: 9789672739395
Penerbit: Pustaka Permata Ummah
Penulis: Dr. Ustaz Muhammad Khalil Abdul Hadi
Tahun Terbitan: 2024
Muka Surat: 722m/s
Halaman: Hitam Putih
Format: Paperback
Berat (kg): 1.010 kg 
Dimensi (cm): 23cm x 15cm x 3cm
 
SINOPSIS
 
Dunia Islam senantiasa menjadi idaman kuasa-kuasa besar dunia kerana mempunyai kelebihan mahupun keistimewaan yang tidak ternilai berbanding dunia lain, sama ada lokasinya yang strategik ataupun kekayaan hasil buminya yang begitu banyak dan tidak ternilai harganya. Kedinamikan politik dunia meletakkan Dunia Islam di persimpangan mahupun peralihan peradaban dan ketamadunan dunia.

Hari ini, kita menyaksikan Dunia Islam sedang mengalami fasa kemundurannya. Ia masih lagi diselubungi dengan pelbagai konflik, sama ada yang dicipta oleh musuh-musuh Islam ataupun disebabkan kelemahan yang ada dalam diri mereka sendiri yang tidak berkesudahan.

Sudah sampai masanya Dunia Islam mengorak langkah dengan lebih jauh untuk mencorakkan masa depan dunia antarabangsa. Dengan segala kelebihan yang dikurniakan Allah SWT, sepatutnya Dunia Islam mampu bersinar kembali dan menjadi peneraju dunia.

Saat ini ialah masanya untuk umat dan Dunia Islam memperbetul keadaan serta menguatkan lagi perpaduan demi kelangsungan Islam. Sampai bilakah kita mahu terus diperdaya dan dimainkan? Sebelum terlambat, kembalilah kepada ajaran Islam yang sebenar kerana hanya Islam mampu menyatukan umat dan Dunia Islam.
Komen